dilluns, 16 de febrer del 2015

L'adolescència

Per molts joves, l'adolescència és una etapa difícil i molt complicada.
I es que ningú ha dit que sigui fàcil trobar-se a un mateix, trobar als altres i perdre als altres també!
Ja no som nens, això està clar; però tampoc som adults. Molts nens fan coses semblants, més o menys s'assemblen a l'hora d'actuar. Molts adults també són semblants: s'aixequen al matí, es preparen el seu cafè calent, a vegades descafeïnat, altres tallat, altres opten pel cafè sol però tots prenen cafè (si més no la majoria, altres es decanten pel te). Però i els adolescents? Com són els adolescents? Ningú ho sap.
N'hi ha que són aplicats i d'altres passotes, n'hi ha d'educats, d'altres que no tant, n'hi ha d'assenyats i d'altres que senzillament no hi veuen la necessitat de ser-ho. És per això que tots els joves passen moments en els que no estan bé; perquè canvien de gustos i no troben la seva identitat encara que fan esforços immensos a diari per trobar-la. Veuen com els seus amics de la infància se'n van, es queixen i altres els hi diuen que no es preocupin perquè han perdut un amic ja que n'acaben de fer de nous, però ells es segueixen sentit tristos. D'acord que n'has trobat d'altres, però tots els moments viscuts amb aquell vell amic han marxat, no tornaran per molt que ho vulguis. Només tindran simples records que s'aniran esvaint amb el pas del temps.

L'adolescència és una etapa molt dura de canvis, físics i psíquics. La vida no ve amb un manual d'instruccions i per tant, el millor es cometre errors aquests no són dolents, i es que si tanques la porta als errors, també els èxits i les veritats es quedaran fora...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada